Spil til Mitsubishi L200 2012 4x4 Katana CRT 2.5 diesel

tekniske spørgsmål, efterlysninger, info fra bestyrelsen, forslag til forummet osv osv.
mhoey
Indlæg: 3
Tilmeldt: tirs 4. okt 2011 17:19

Spil til Mitsubishi L200 2012 4x4 Katana CRT 2.5 diesel

Ulæst indlæg af mhoey » tirs 4. okt 2011 18:11

Hej til gruppen derhjemme i DK

Kaeresten blev forleden tilbudt en 4x4 af hendes firma som vi har taenkt os at bruge til ferie (Carretera Austral, Argentina, San Pedro Atacama, Bolivia og Peru) samt weekender i Chile naar vi tager paa camping. Valget faldt paa en Mitsubishi L200 ud fra udvalget af Navara, Ford F150, Mazda BT50 samt Amarok. Baade set udfra udstyr samt braendstofoekonomi og ydeevne.
Det staar os frit for at montere dele paa den, da det er hendes til privatbrug saavel.

http://www.flickr.com/photos/atwj/62096 ... otostream/

Jeg vil hoere hvilket spil I ville anbefale til montering foran for at traekke os fri eller traekke bilens vaegt opad en skraent? Noget med traekkraeft.

Jeg har en god luft pumpe som jeg har brugt paa min rejse jorden rundt paa motorcykel, gennem Europa, Africa og Sydamerika. Hvad vil I ellers anbefale af tilbehoer til en 4x4, jeg har selv taenkt paa et dual lade system, men tror vi noejedes med det primaere ladesystem vi har nu, da det loeber op i flere xx USD for et sekundaert.

Maa sige at det ellers er en sjov oplevelse at koere 4x4 i naturen her. Selv paa almindelig vej koerer Mitsubishien fantastisk. Skulle jeg komme hjem engang og vaere saa heldig at finde et job, saa faldt valget paa en L200 4x4 eller noget lignende. Det er fantastiske biler, samt sjovt.

Skulle nogen vaere interesseret i at komme herover paa ferie, saa er der mulighed for at komme paa motorcykel expedition paa 2 stk Kawasaki KLR's 650. Jeg hjaelper en kammerat med at starte hans firma op og vi er parate til at drage afsted i udgangen af October. Det bliver til folk der oensker det til en overskuelig sum penge i forhold til konkurranterne. Det bliver sydpaa til Ushuaia eller nordpa til San Pedro Atacama, Bolivia og Peru.

Hilsen fra en strandet dansker med Latina i Santiago, Chile.

Mick Høy
ATWJ - mhoey.eu
http://www.mhoey.eu
http://www.ridechile.com

Brugeravatar
Dane
Indlæg: 237
Tilmeldt: man 14. apr 2008 19:00

Re: Spil til Mitsubishi L200 2012 4x4 Katana CRT 2.5 diesel

Ulæst indlæg af Dane » tirs 4. okt 2011 23:02

Det lyder sgu som et eventyr...
Jeg har fulgt med i denne tråd fra en nordmand der er på færd i samme område:
http://www.patrol4x4.com/forum/trips-to ... ndex7.html
Hans blog:
http://www.unurban.no/
Det ville være for vildt at komme derover en dag - Med eller uden min bil. De der bjergveje i Bolivia ville jeg gerne opleve og i det hele taget ser Sydamerika bare for vildt ud.

Der er helt sikkert en andre der ved mere om spil ind jeg gør på dette forum, men til langtur ville jeg satse på noget der er stabilt og kan trække mange kilo (det er sikkert en tung læsset bil). Og noget man kan købe service dele til i den del af verden. Jeg ville vælge et Warn af en eller anden art da jeg tror at det er det mest udbredte fabrikat i hele verden. Behøves ikke at være et lynhurtigt konkurrence spil da du bare skal bruge det til nødsituationer.

Efter hvad jeg har læst mig til er det nødvendigt med en long range diesel tank i den del af verden da det kan være svært at skaffe brændstof. Har du nogle gode dæk der kan tåle at køre med lavt dæktryk over længere distancer (korrugerede veje tænker jeg) og kan modstå punkteringer?

Lyder for fedt det I har gang i der...

Send endeligt nogle billeder fra Jeres ture :-)

Brugeravatar
618Henrik
Indlæg: 547
Tilmeldt: fre 4. apr 2008 11:15
Geografisk sted: Tureby
Kontakt:

Re: Spil til Mitsubishi L200 2012 4x4 Katana CRT 2.5 diesel

Ulæst indlæg af 618Henrik » ons 5. okt 2011 09:34

Et Warn XD9000 eller XD9000i, gennemprøvede spil som er til at skaffe reservedele til overalt.
De kan sagtens trække bilen men invester alligevel i en kasteblok, så er du sikker på at kunne komme fri af selv de største mudbogs uden at overbelaste spillet.
Kineser spil er billigere men det er ikke sjovt at stå alene med et ødelagt spil hvis man sidder fast 600km fra nærmeste by.

Overvej om der skal noget armor på nedenunder, og ville nok også sætte en snorkel på, der er vel en del flodkrydsninger i de områder.
Henrik

BJ42
HDJ80
stRange Rover

!!RETTEN TIL IKKE AT VÆRE PÅ FACEBOOK!!

mhoey
Indlæg: 3
Tilmeldt: tirs 4. okt 2011 17:19

Re: Spil til Mitsubishi L200 2012 4x4 Katana CRT 2.5 diesel

Ulæst indlæg af mhoey » tors 6. okt 2011 17:52

Hej derhjemme.

Det ser fantastisk ud, men jeg indroemmer efter mere end 2 1/2 aar, saa har man alligevel hjemve til DK fra tid til anden.

Jeg har kontaktet Espen, ser ud til at han er i Chile nu naer Talca, syd for Santiago hvis han skulle faa brug for hjaelp. Fik naevnt til ham at han skulle tage et kig paa Ruta 7 i Patagonia "Carretera Austral" mest fantastiske rute i Sydchile.

Jeg vil kigge paa spillet samt nogle andre daek, hvilke daek kan I anbefale, vi koerer pt. paa standard 15 tommer Bridgestone. Har haft dem deflated da vi var ude sidste weekend. Det kan de maaske ikke holde til paa laengere distancer. Goer det samme med mine motorcykeldaek naar jeg er paa grus eller i sand. Ingen problemer der, men selvfoelgelig ogsaa andre kraefter der er paa spil.
Udover dette har jeg taenkt mig at holde det paa et fornuftigt plan ang. oekonomien da jeg er en fattig rejsende, det er kaeresten der holder pengetanken, haha.
Skulle der vaere for daarlige veje nordpaa tager vi motorcyklen "Honda VFR 750" den har allerede vaeret hele vejen ned gennem vestkysten af Afrika og gennem de nok daerligste veje i verden nord-Angola.

Historie fra min Afrika/ Sydamerika rejse:

http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... e0000.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 10000.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 10001.jpg/

Mange hilsener

mhoey

Brugeravatar
Dane
Indlæg: 237
Tilmeldt: man 14. apr 2008 19:00

Re: Spil til Mitsubishi L200 2012 4x4 Katana CRT 2.5 diesel

Ulæst indlæg af Dane » fre 7. okt 2011 08:01

Fuck! Sidder kæresten på pengene. Så er det nok noget med du må snitte noget selv i træ eller genbrugsbeton eller noget :D
Almindelige dæk er ikke lige så stærke som terrændæk - Der er f.eks. flere lag i terrændæk. Så vidt jeg kan vurdere kan du risikere både at køre i sten, sand og til tider mudder i din del af verden. Så valget står mellem All Terrain, der er bedst i sand og OK på sten og nogenlunde i mudder. Eller Mud Terrain der ikke er så gode i sand (graver sig ned), gode på sten og nødvendige i mudder.
Så det er lidt op til hvor du har til hensigt at køre.

Hvis det er Mud Terrain kan jeg anbefale Coopers STT2. De kan holde til at køre med lavt dæktryk over lange distancer (jeg har brugt dem 3 år på Island ved 11-15 psi), har et godt greb. De er dog lidt bløde i gummiet, så på asfalt holder de ikke for evigt.
http://www.nordkystens4x4.dk/shop/coope ... 0281p.html

Hvis det er All Terrain har jeg haft BFG'ere, de holdt rigtigt længe (+100.000 km), har godt greb i stort set alt.
http://www.nordkystens4x4.dk/shop/bf-go ... 4358p.html

I de størrelser du kører med bør du ikke blivere ruineret.

Dog lidt spøjst at en gademotorcykel kan køre steder hvor en 4x4 ikke kan køre (med mindre det er pga. plads) ? Kan se at den har prøvet lidt af hvert ihvertfald :D

Besvar